El debat sobre el referèndum de l'1 d'octubre està evidenciant les divergències en el món dels comuns. El divendres era Podem Catalunya qui es desmarcava de Catalunya en Comú (CatComú), defensant una crida a la participació "massiva" al plebiscit. Aquest dilluns ha estat el líder d'EUiA i membre de la direcció de CatComú, Joan Josep Nuet, qui ha assegurat que participarà en la votació, encara que no la consideri un referèndum.

En declaracions a la cadena SER, Nuet ha defensat que "entre l'immobilisme i la participació, estarem amb la gent mobilitzada". D'aquesta manera, Nuet se suma a la responsable de Comunicació, Elisenda Alemany, i al primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, que ja han avançat que aniran a votar en el referèndum previst per a l'1 d'octubre.

Segons ha assegurat Nuet a la SER, Catalunya en Comú és "una fotografia en petit de la Catalunya real". El líder d'EUiA, però, ha recordat que el que se celebrarà aquell dia no és el referèndum que Catalunya mereix, sinó una mobilització que pot ajudar a forçar el govern espanyol a "dialogar". Aquest va ser el posicionament expressat per CatComú el passat dissabte a Terrassa.