El secretari de la Mesa del Parlament i diputat de CSQP, Joan Josep Nuet, ha assegurat que la decisió del TSJC d'incloure'l com a investigat a la causa per permetre la votació d’una proposta de celebració d’un referèndum unilateral rau en les seves “opinions polítiques”. Inicialment el diputat havia quedat exclòs de la causa tot i haver actuat de la mateixa manera que els altres membres de la Mesa querellats però aquest dimarts hi ha hagut un canvi en la investigació i s'ha sabut que el proper 23 de maig està citat a declarar en qualitat d'investigat.

Segons ha mantingut el diputat al Parlament, d’ençà que es va conèixer la querella contra els membres de la Mesa – la presidenta, Carme Forcadell, i els diputats de Junts pel Sí, Anna Simó, Lluís Corominas, Ramona Barrufet- no hi ha hagut cap fet en seu parlamentària que hagi pogut portar a la instrucció del cas a investigar Nuet. Segons considera, la seva imputació en el cas, per tant, respon a les seves “opinions polítiques”.

De fet, quan Nuet va saber que havia quedat exclòs del cas va carregar durament contra la Fiscalia ja que, segons considerava, aquesta decisió judicial evidenciava el caràcter polític de la investigació. “En separar-me de la resta de companys querellats es va despullar la intencionalitat política de la querella”, ha assegurat.

Per això, segons considera Nuet, la decisió de la instrucció del cas també voldria reparar els errors de la fiscalia. En qualsevol cas, el diputat ha reafirmat la seva innocència i la dels seus companys de la Mesa. "Reafirmo les meves idees polítiques", ha manifestat poques hores abans de la compareixença a través del seu compte de Twitter.

En assabentar-se del canvi en el desenvolupament del cas, des de Junts pel Sí han denunciat un cop més la judicialització de la política i han traslladat la seva “solidaritat” a Nuet. “És una causa contra el Parlament que posa en qüestió la democràcia i el parlamentarisme”, ha assegurat el portaveu, Roger Torrent.

Els grups de Ciutadans, PSC i PP han reiterat el seu “respecte a les decisions judicials” i han defensat de nou que “la justícia és igual per a tothom” i per això els membres de la mesa hauran de donar explicacions sobre “perquè van incomplir la llei”. La portaveu del PSC, Eva Granados, ha volgut posar de manifest que el seu grup va estar “molt constant” en alertar sobre “les decisions equivocades que s’estaven prenent”. 

La CUP ha assegurat que la inclusió de Nuet en el cas evidencia que “l’Estat va en contra del referèndum” i que, davant d’aquest fet, “no hi ha via pactada possible”. “Cal la unilateralitat en la celebració del referèndum i emplacem a CSQP a assumir un posicionament de complicitat en aquest cas”, ha conclòs el diputat Albert Botran.