Un dels principals imputats en l'operació Kitchen, el comissari en cap Enrique García Castaño, va confessar al jutge que l'excomissari a presó José Manuel Villarejo informava l'aleshores president Mariano Rajoy sobre les seves investigacions. 

García Castaño també sosté que un altre dels implicats donava les novetats del cas a Cospedal i confessa que l'operatiu va ser ordenat pel secretari d'Estat Francisco Martínez per robar a Bárcenas les "proves sobre el finançament B" del Partit Popular.

Com es comunicaven?

García Castaño revela aquesta informació en la seva declaració com a imputat a petició pròpia per "confessar" davant del jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García Castelló, que va tenir lloc el 26 de març de 2019. Sosté el cap policial que Villarejo va ser introduït en l'operació Kitchen per "una autoritat política" que va ordenar aquesta encàrrec a l'aleshores director adjunt operatiu, Eugenio Pino. El comissari García Castaño desconeix qui va ser l'autoritat política que va col·locar a Villarejo en l'operatiu però recalca que aquest informava de les seves investigacions a Rajoy a través d'intermediaris.

enrique garcía castaño EFEL'excomissari Enrique García Castaño, 'El Gordo' / Foto: EFE

Alguns dels àudios filtrats: "L'altra part que em transmet a mi des del Ministeri de l'Interior era descobrir si el senyor Bárcenas s'havia portat alguns discos durs de la seu del Partit Popular en el qual apareixia el finançament que havia rebut el PP de donacions, els pagaments en B que s'havien fet i els que es rebien d'altres donacions i tot això... ", afirma García Castaño, anomenat dins la Policia com el Gordo, al jutge en la seva segona declaració.

García Castaño assegura, en aquest sentit, que ell l'únic que va fer va ser analitzar tres telèfons mòbils de Bárcenas que li va donar el xofer però que no tenien informació rellevant sobre la suposada caixa B, sinó trucades, missatges i converses sobretot relacionades amb el seu acomiadament i amb dirigents o exdirigents del PP com Javier Arenas, Francisco Álvarez-Cascos o la mateixa María Dolores de Cospedal. Per tot plegat defensa que la seva informació era de "tercera regional".