Surten a la llum noves gravacions que impliquen la ministra de Justícia, Dolores Delgado, en què revela que jutges del Suprem i fiscals havien estat amb menors en un viatge a Colòmbia. Aquests àudios provenen d'un dinar amb l'excomissari Villarejo i altres comandaments policials on Delgado confessa que en un viatge de feina a Colòmbia, que va durar diversos dies, "una sèrie de jutges i fiscals espanyols van acabar amb menors d'edat". Aquestes gravacions, com la resta que han sortit els darrers dies, les ha obtingudes el digital Moncloa.com.

El viatge era per assistir al Programa Aula Iberoamericana, un fòrum de formació i intercanvi judicial dirigit a jutges i magistrats que funciona des del 1997 sota la coordinació del Consell General del Poder Judicial. Una de les edicions anuals del Programa Aula Iberoamericana es va celebrar a Colòmbia, a Cartagena de Indias, però no s'ha pogut descobrir quin any va ser.

Delgado, que en aquell moment era fiscal de l'Audiència Nacional, va viatjar amb una comitiva de "gent del Suprem i de la Fiscalia General", assegura a les gravacions filtrades. Amb aquesta informació, la ministra va captar l'atenció de la resta de comensals, que menjaven plegats el passat 23 d'octubre de 2009. Garzón va ser el primer que es va animar a narrar la història, però Delgado el va tallar per explicar-la ella.

"Ho explicaré jo ara", va dir la titular de Justícia, "Teníem un viatge a Cartagena de Indias, anàvem una magistrada de l'Audiència Nacional i jo", continua. "Després anàvem amb una sèrie de persones del Suprem, de la Fiscalia General, catedràtics; vam intentar quedar amb ells i ens deien que no".

Sembla que els homes no volien la companyia de Delgado i l'altra magistrada i per això elles van decidir anar a sopar pel seu compte; la sorpresa va venir quan "vam veure el grup de tios del Suprem i de la Fiscalia General amb unes ties de 17 anys".

A les gravacions, Delgado assegura que les noies eren menors d'edat i que quan els homes la van veure, a ella i a l'altra magistrada, "es van aixecar de cop i volta i es van posar nerviosos quan ens van veure". A més, la ministra de Justícia detalla que més tard, els del Suprem i la Fiscalia els van dir que eren "cambreres de l'hotel que els hi havien fet pena".

Delgado defensa que els àudios estan manipulats

Dimarts la ministra va defensar que els àudios filtrats estaven manipulats i va reiterar que tenia el suport del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Delgado assegurava ser víctima "d'atacs execrables" i insistia que no s'havia fet pública la gravació sencera del dinar. "Les gravacions es tallen, s'enganxen, es posen i es treuen", assegurava.