Nova trobada entre Emiliano García-Page i Felipe González tres dies abans de la data límit per a l'amnistia. El president de la Junta de Comunitats de Castella-La Manxa i l'expresident del govern espanyol han dinat plegats a Toledo aquest dilluns, en una trobada en la qual han parlat de l'actualitat política general. Així ho han informat fonts de l'executiu regional a Efe i a Europa Press, que han afegit que la cita va ser agendada fa uns dies i que s'ha produït perquè "feia temps que volien quedar". El dinar s'ha produït a l'icònic restaurant de la capital Venta de Aires, amb la presència de la consellera portaveu del govern regional, Esther Padilla; el conseller de Sanitat, Jesús Fernández Sanz; i el secretari d'Organització del PSOE de Castella-La Manxa, Sergio Gutiérrez (que també és diputat en el Congrés).

Ambdós líder ja van coincidir a finals de desembre, en la presentació de l'últim llibre d'Alfonso Guerra. Page, González i Guerra han sigut molt crítics amb l'amnistia i amb la gestió que n'ha fet l'executiu de Pedro Sánchez. Ara, la nova trobada s'ha produït poc abans de la següent reunió de la Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats, que tindrà lloc dijous. En aquesta comissió es votarà el nou text de la llei, quan encara no hi ha confirmació pública de l'acord entre Junts i el PSOE.

Un dinar marcat pel cas Koldo

El text que estarà sobre la taula dijous serà el que fou aprovat a la mateixa comissió el passat 23 de gener, en el qual Junts, ERC i el PSOE van convergir a incloure un afegit que especifiqui i delimiti què es considera terrorisme. Sobre aquell redactat, el PSOE i Junts, amb el suport de Sumar i de la resta de socis d'investidura de Sánchez, poden afegir ara qualsevol modificació que hagin acordat. Encara queden vives, per exemple, les modificacions presentades per Junts amb la signatura del PNB i registrades amb ERC per matissar les excepcions del terrorisme i dels delictes de traïció de l'amnistia, veient les decisions de jutges com Manuel García-Castellón i Joaquín Aguirre, maniobrant per torpedinar l'aplicació de l'amnistia i intentant que Carles Puigdemont i Marta Rovira quedessin fora.

Pel que fa a la trobada entre Page i González, també cal destacar la presència del conseller de Sanitat manxec, Jesús Fernández Sanz. I és que el dinar ha tingut lloc en mig de l'explosió del cas Koldo, relacionat amb la venda de mascaretes durant la pandèmia de la covid-19. La cita s'ha celebrat poc abans que la Fiscalia Europea obrís una investigació sobre els contractes de mascaretes de Canàries i Balears, dues de les comunitats autònomes que estarien afectades per l'escàndol.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!