Nova topada entre els socis del govern espanyol, ara per culpa de la Monarquia. Des d'Unidas Podemos retreuen al PSOE que opti sempre per "protegir als Borbons" davant les peticions per a crear una comissió d'investigació al Congrés. Així ho ha dit el diputat i dirigent d'En Comú Podem, Joan Mena, en una entrevista amb Europa Press on ha defensat que des de la formació morada lluitaran per trencar "les parets d'opacitat" de la Casa Reial.

"No pot ser que els nostres socis del PSOE, entre protegir als Borbons i protegir les institucions, acabin decidint-se per protegir als Borbons (...) és una cosa que té a veure amb l'essència mateixa de la democràcia", ha lamentat.

Joan Carles I "era un corrupte"

Mena assegura que Joan Carles I "era un corrupte" i per això ha hagut d'anar-se d'Espanya davant les "evidències clares, no ja rumors" de delictes. Per al diputat, a més, les informacions sobre irregularitats que emboliquen a la Casa Reial deixen "més que evident" que no s'està "davant un cas personal" de Joan Carles I sinó que "gairebé vincula a tota la família", podent-se parlar de "trama familiar".

felip joan carles cara a cara GTRES

El rei Felip VI amb el seu pare, el rei emèrit Joan Carles I, fugat d'Espanya. / GTRES

Després de ressaltar que el seu objectiu és el republicanisme, perquè l'opció més democràtica és triar el Cap de l'Estat, Mena ha assegurat que continuaran portant iniciatives al Congrés i a totes les institucions per portar transparència a la Casa Reial.

Discrepàncies entre els socis del govern espanyol

Pel que fa a les discrepàncies en el si de la coalició del Govern, Mena ha dit que és una cosa "normal" entre dues forces polítiques diferents i que el balanç de l'Executiu és positiu, amb compromisos complerts i altres pendents abordar, com la reforma laboral.

Per això, ha descartat possibles canvis en el Consell de Ministres, alguna cosa que "va desmentir el mateix president del Govern", atès que la coalició té "clar el seu rumb", és "sòlida" i ho serà més amb la suma de forces progressistes i plurinacionals.