L'arribada de la nova normalitat no implica l'abandonament de vells costums, i el Ministeri de Defensa no ha dubtat a rellançar el seu calendari de jures de banderes per a civils, un acte que 'paramilitariza' als ciutadans exhortant-los a "si fos precís", lliurar la vida "en defensa d'Espanya".

Segons avança El Confidencial Digital, al setembre hi haurà una veritable marató de jures de bandera amb una cadència d'un cada dos dies, entre els quals destaca el que es realitzarà al 'sancta santorum' militar de Catalunya, l'Acadèmia General Bàsica de Sotsoficials de Talarn (Pallars Jussà) el dissabte 17 d'octubre. En els 36 dies que van del 19 de setembre al 24 d'octubre se celebraran 18 actes.

Paralitzats al març

"Espanyols! Jureu o prometeu per la vostra consciència i honor guardar la Constitució com a norma fonamental de l'Estat, amb lleialtat al rei i, si fos precís, lliurar la vostra vida en defensa d'Espanya?". Els militars no celebren aquest acte nacionalista des de l'1 de març, quan es va celebrar l'últim a Las Palmas de Gran Canària, ja que davant de l'esclat de la pandèmia del coronavirus van ser paralitzats.

Anteriorment, les jures civils es distribuïen al llarg de l'any, amb uns quatre actes al mes com a màxim i concentrats en els mesos de maig i juny, dins dels actes complementaris del Dia de les Forces Armades, que té lloc el dissabte més proper al 30 de maig.