Nova Convergència, la plataforma de l’exconseller de Justícia Germà Gordó, ha reafirmat la seva col·laboració amb la direcció del PDeCAT. En aquest sentit, en una assemblea celebrada aquest dissabte, la branca interna convergent ha publicat la llista de noms que veurien amb més bons ulls si s’hagués d’escollir avui un candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya. Germà Gordó, Josep Rull, Marta Pascal, Artur Mas i Carles Puigdemont s’han imposat en l’enquesta.

Segons ha informat Nova Convergència en un comunicat, Jordí Martí, Teresa Pitarch o Neus Munté, entre d’altres, han estat proposats pel que fa a la lluita per l’alcaldia a l’Ajuntament de Barcelona.

Nova Convergència ja va avançar a Europa Press a principis d’any que, en l’hipotètic cas que es convoquessin primàries per escollir el cap de llista en unes eleccions catalanes, no descarta competir amb una candidatura pròpia que podria liderar Gordó.  

En un altre ordre de coses, a part de reafirmar-se en un perfil ideològic de “centre, progressisme en temes socials i tocs liberals en temes econòmics”, Nova Convergència ha criticat la manera d’actuar de la formació en l’elecció del relleu de Francesc Homs en el Congrés dels Diputats. La plataforma s’ha mostrat “perplexa” davant el fet que la substitució de l’exconseller de Presidència per Carles Campuzano no s’hagi consultat prèviament a la militància. “Ens sobta que precisament per aquest càrrec, que va ser escollit amb primàries per a les eleccions, no s’hagi consultat el parer del consell nacional”, critiquen.

Tot i això, han volgut reconèixer la vàlua de Campuzano, que exercirà de nou portaveu del PDeCAT a Madrid, i Jordi Xuclà, que serà el nou coordinador del grup.