El consell nacional de Nova Convergència, fins ara una plataforma i un corrent intern del PDeCAT i el coordinador del qual és l'exdiputat de Junts pel Sí Germà Gordó, ha decidit avui constituir-se com una associació ideològicament "centrista" i "sobiranista".

Segons ha indicat en unes declaracions el coordinador de Nova Convergència i exconseller convergent, Germà Gordó, la nova associació s'estructura en una executiva de 34 persones, un consell nacional de 150 persones i una assemblea de què formen part els 350 associats.

El consell nacional ha expressat la "solidaritat amb les persones que han abandonat el PDeCAT" i els ha demanat que "en cap cas abandonin les seves responsabilitats institucionals, ja sigui de càrrecs electes o dins del Govern".

Sobre l'únic cas que, de moment, s'ha produït d'una associada de Nova Convergència (Teresa Pitarch) que, encara que no volia abandonar el càrrec dins del Govern, ha estat destituïda després de donar-se de baixa del PDeCAT, el consell nacional ha mostrat el rebuig a aquesta destitució, que veu "absolutament incomprensible".

No és un partit

Pel que fa a la conversió de la plataforma en una associació, Gordó ha indicat que tractarà de registrar el nom de Nova Convergència i, si no és possible mantenir-lo, se'n buscarà un altre. "Hem decidit -ha apuntat- no crear un partit polític, encara que no descartem aquesta possibilitat amb vista al futur, però de moment només creem una associació", la qual cosa permetrà a Nova Convergència aglutinar "independents, militants del PDeCAT o de l'antiga CDC" sense problemes de compatibilitat.

La nova associació, ha concretat Gordó, "serà una força d'intervenció política i ideològica, no serà cultural, i ho farem d'una forma constant i activa allà on siguem, incloses les institucions on som". Respecte a la definició ideològica de Nova Convergència, Gordó ha explicat que "el marc ideològic és del centre ampli" i també el "sobiranisme" i, des d'aquest últim, apostarà "per participar d'una forma clara en el referèndum de l'1 d'octubre".

També no-independentistes

Encara que Nova Convergència es defineix com a sobiranista i desitja "un Estat propi" per a Catalunya, dins de l'associació "també caben els sobiranistes no-independentistes, no els tancarem les portes", ha matisat. Gordó ha concretat, també, el que ell entén per "centrisme" i ha explicat que "en la nostra associació hi ha gent que, com jo, som socialcristians, però també tenim socialdemòcrates, liberals, social-liberals i democratacristians".

Un exemple pràctic de traducció del model ideològic de Nova Convergència es va produir en el ple del Parlament de la setmana passada, en el qual Gordó ja ocupava un escó com a diputat no-adscrit, després d'abandonar el grup de JxSí i no tornar l'acta de diputat. Gordó, ha explicat, va votar juntament amb el PP una moció a favor de "les polítiques de suport a les famílies nombroses", i va defensar també una posició "més contundent" contra la iniciativa legislativa de la CUP en què es preconitzava una progressiva "remunicipalització" de serveis públics privatitzats o externalitzats.

Pel que fa a l'organització interna, el consell nacional ha decidit constituir "un subàmbit de medi ambient i sostenibilitat" per potenciar l'activitat "des del punt de vista ambiental i de protecció dels animals".