El Govern de la Generalitat ha fet públic només a través de les xarxes socials un nou espot de publicitat institucional sobre el referèndum de l'1 d'octubre malgrat la prohibició del Tribunal Constitucional. El vídeo explica pas a pas com es pot participar a la votació sobre la independència de Catalunya. 

 

El vídeo anima a la participació en el referèndum d'independencia: "Si vols decidir democràticament el futur de Catalunya, vota en el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre". A partir d'aquí, detalla que la votació es farà des de les 9 del matí a les 8 del vespre i assenyala els documents necessaris per poder votar: DNI, passaport o permís de conduir.

L'espot es tanca amb l'anunci que la Generalitat farà pública properament la relació de col·legis electorals perquè la ciutadania pugui exercir el dret al vot.

El nou anunci de la Generalitat sobre el referèndum conegut per ara únicament a través de les xarxes socials substitueix l'anterior espot, que s'ha difós fins a les 00.00 hores d'aquest divendres 15 de setembre, quan s'ha iniciat oficialment la campanya del referèndum. L'anterior anunci institucional mostrava unes vies del tren mentre una veu en off interpel·lava l'espectador amb la frase: "Vas néixer amb la capacitat de decidir. Hi renunciaràs?".