Ciutadans intenta treure el cap com pot en el panorama polític actual. Mentre la seva presència a parlaments autonòmics és cada vegada més limitada, en paral·lel al cop que va rebre en les darreres eleccions generals, explora altres vies de lideratge que es basen en un relat totalment interpretat de la realitat. Així doncs, el grup taronja s'autoanomena com a líder europeu al capdavant de la gestió que ha provocat la guerra a Ucraïna.

"Som els únics que vam dir que passaria"

"Ciutadans ha liderat des d'Europa i Espanya una resposta a la invasió de Rússia a Ucraïna. Els liberals no ens quedarem de braços creuats mentre s'amenaça la democràcia", aquest és el tuit que publiquen i ho acompanyen de les declaracions de dues de les seves representants actuals: María Carmen Martínez i José Ramón Bauzá. Ciutadans va celebrar el passat 4 de març un acte anomenat 'Unidos con Ucraïna'. El discurs que donen no s'assembla al que viuen les ucraïneses. Bauzá va assegurar que "Putin no ho està aconseguint i mai s'hauria imaginat aquest acte de resistència tan brutal i patriota del poble aliat ucraïnès" i conclou que Vladimir Putin és un "criminal de guerra, xulo, prepotent i gàngster". Però el discurs on treuen pit d'una guerra com aquesta des de Ciutadans el va liderar posteriorment: "Nosaltres hem estat el partit que amb molts mesos d'antelació ja vam dir que això passaria i hem liderat des d'Europa tot el que fa referència en la resposta dura i mai contundent".

La resposta a tot aquest discurs retransmès ha estat majoritàriament de comentaris amb mofa. "Liderat? S'ha de reconèixer que teniu imaginació"; "Desitjo algun dia estimar-me tant com ho fa Ciutadans amb ell mateix"; "Nois per liderar hi ha un únic requisit, que algú et segueixi"; "Reciclar les guerres per la teva causa privada. A veure si us treuen de la UCI"; 

"Una vegada més, Ciutadans ho ha aconseguit"

Però el discurs no acaba aquí. Martinez ho remata: "Una vegada més, Ciutadans ho ha aconseguit i avançar-se a les circumstàncies. Som un partit d'Estat i responsable quan cal. Som l'únic partit representat al Congrés que ha presentat iniciatives només començar la guerra i ara ha estat Ciutadans, ni PSOE ni Unidas-Podemos que estan al govern o partits com el PP que s'anomenen d'estat". Pel que fa a Inés Arrimadas, per baixa maternal actualment, ha estat activa a través de twitter. Però més enllà de condemnar la guerra i carregar contra Rússia, ha estat molt més activa en la política catalana. El passat 25 de febrer, l'únic tuit de contingut que ha donat sobre un tema, va escriure: "La indigència moral del nacionalisme no té límits. Junqueras, líder d'Esquerra, compara el règim de Putin amb la democràcia espanyola. I ho fa a sobre al costat d'Otegi. Vergonya que el govern d'Espanya tingui socis com aquests". En les últimes hores, Arrimadas ha fet una aparició gravada per celebrar el Dia de la Dona d'aquest 8 de març.