El Financial Times torna a parlar avui de Catalunya arran del segon referèndum d'independència que està demanant Escòcia després del Brèxit. El rotatiu dedica una peça al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i explica que a Catalunya s'ha rebut amb un "optimisme cautelós" el referèndum del Brèxit.

El president assegura que la "càlida recepció" que ha tingut la primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, a Brussel·les aquesta setmana demostra una nova manera de pensar a Europa envers les regions independentistes. "Estem veient com Europa canvia el discurs radicalment i ràpidament en relació a Escòcia", diu Puigdemont, que es mostra convençut que passarà el mateix davant d'una Catalunya independent.

En aquest sentit, Catalunya també s'emmiralla en Escòcia perquè doni resposta als problemes econòmics i polítics de trencar amb un Estat membre de la Unió Europea. "Si la UE mostra generositat amb Escòcia, com podria negar-la a Catalunya?", es pregunta el rotatiu anglès.

El Brèxit, sumat al referèndum escocès i al del sistema electoral anglès, també dóna ales a la possibilitat que Catalunya pugui celebrar el seu referèndum d'independència, "vist pels catalans com l'única manera d'aconseguir les seves ambicions", diu el diari.