Nou intent massiu d'entrada per la força a Ceuta. Aquesta nit el Marroc ha repel·lit més d'un centenar de migrants a la ciutat autònoma. Davant la possibilitat que la policia marroquina no pogués fer front a la situació han comptat amb el suport dels agents de la Guàrdia Civil tant a la localitat de Benzú com al Tarajal. Fonts de la Delegació del govern espanyol ha assegurat que aquesta nit ha estat una de les de major pressió migratòria d'aquest estiu, ja que els intents d'entrada han estat tant per terra com per mar. La Guàrdia Civil va alertar a les autoritats marroquines després de veure gràcies a les càmeres tèrmiques més d'un centenar de persones subsaharianes que baixaven per muntanya Dona Morta per poder realitzar l'assalt per la zona de Beliones.

Intent d'assalt fracassat

La policia marroquina, després de rebre l'avís de la Guàrdia Civil va frenar l'intent d'assalt, aconseguint parar als migrants abans que poguessin acostar-se fins a la zona de l'espigó de Benzú. Alguns d'ells si van aconseguir arribar a aquest espigó, però davant la presència de les autoritats marroquines, es van desviar per intentar arribar a la platja, tot i que, una vegada van aconseguir arribar van ser interceptats per agents marroquins.

No va ser l'únic intent d'assalt de la nit, també es va produir un intent d'entrada massiva per mar, per la zona fronterera del Tarajal. De la mateixa manera, els agents de la Gendarmeria del Marroc, avisats també per la Guàrdia Civil, van evitar que prop d'un centenar de marroquins saltessin a l'aigua per intentar vorejar l'espigó del Tarajal, tal com ja van intentar un altre grup durant la matinada del passat dissabte, que també va ser evitat pel Marroc. En aquella ocasió, en canvi, es va haver d'actuar, tant per part de la Guàrdia Civil com pels agents marroquins, per a evitar que mig centenar d'immigrants, alguns nadant i altres repartits en tres basses, aconseguissin arribar a la costa de Ceuta.

La intervenció policial d'aquesta nit ha estat més complicada respecte d'altres ha estat l'ús de les dues vies d'entrada a Ceuta, per terra i per mar que ha complicat la situació. La Guàrdia Civil s'ha hagut de desplaçar per mar i terra, utilitzant els mitjans dels quals disposa per tenir major temps de reacció, i que a més ha de permetre avisar a les forces marroquines perquè intervinguin dins del seu territori. Els intents de trasllats irregulars de persones amb motos d'aigua se sumen als intents de creuar la tanca nedant o saltant-la.