Aquestes són les biografies abreujades dels 14 membres del nou Govern de la Generalitat. Aquesta composició arriba després de la reiterada negativa del govern espanyol a publicar el decret de nomenament del primer executiu presentat que incloïa els consellers Jordi Turull i Josep Rull, que es troben a la presó, i Toni Comín i Lluís Puig, que són exiliats Brussel·les.

Presidència

Quim Torra i Pla (Blanes, 1962). Llicenciat en Dret, ha treballat com a advocat, com a executiu de la multinacional suïssa Winterthur i com a editor. Ha estat el director del Born Centre Cultural i, de forma interina, president d’Òmnium Cultural. El 2009 va entrar a Reagrupament i a les eleccions del 2017 va entrar a les llistes de Junts per Catalunya al Parlament.

Quim Torra SergiAlcazarSergi Alcàzar

Vicepresident, Economia i Hisenda

Pere Aragonès i Vidal (Pineda de Mar, 1982) és llicenciat en Dret, tot i que ha fet estudis en Història Econòmica. El 1998 es va integrar a les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, i dos anys després a ERC. El 2006 va ser elegit diputat al Parlament per ERC.

Pere Aragonès - ACN

ACN

Portaveu i Presidència

Elsa Artadi (Barcelona, 1976) és economista; ha estat professora d’Economia a Milà i a la UPF i ha treballat per al Banc Mundial. El 2011 va entrar a la Generalitat com a assessora del Departament d’Economia i ha ocupat diversos càrrecs al departament. L’estiu del 2016 es va afiliar al PDeCAT i l’any passat va ser escollida diputada a les llistes de Junts per Catalunya.

Elsa Artadi - Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

Empresa i Coneixement

Àngels Chacon i Feixas (Igualada, 1968) és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i té formació especialitzada en Comerç Exterior. Ha estat Directora General d'Indústria de la Generalitat. Des de l’any 2015 és tinenta d’alcalde i regidora de Dinamització Econòmica, Coneixement, Internacionalització i Interior de l’Ajuntament d’Igualada. També és coordinadora del Projecte URBACT Retailink sobre la innovació en l’oferta comercial a les ciutats mitjanes i va ser la gerent de la Unió Empresarial de l’Anoia des del 2008 fins al 2011.

angels chacon   cdc

CDC

Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència

Ernest Maragall i Mira (Barcelona, 1943) és economista. Net del poeta Joan Maragall i germà del president Pasqual Maragall, va ser militant del Front Obrer de Catalunya des de la seva creació. Va ser fundador del Partit Socialista de Catalunya – Congrés, que després va integrar-se al Partit dels Socialistes de Catalunya. El 2003 va ser nomenat secretari del Govern de la Generalitat, càrrec que ocuparia fins al 2006, quan passaria a conseller d’Educació, càrrec que ocuparia fins al 2010. El 2012 s’apartà del PSC per crear la Nova Esquerra Catalana. A les eleccions al Parlament del 2017 va ser elegit diputat en les llistes d’ERC.

ernest maragall - acn

ACN

Interior

Miquel Buch i Moya (Premià de Mar, 1975) és conegut per haver estat alcalde de Premià de Mar des del 2007 al 2017 (i president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques del 2011 al 2018). Des del 1996 pertany a Convergència Democràtica, i el 2000 va integrar-se a l’Ajuntament de Premià com a regidor per l’oposició. El 2017 va anar a les llistes al Parlament amb Junts per Catalunya.

foto 3091982

ACN

Ensenyament

Josep Bargalló i Valls (Torredembarra, 1958) és llicenciat en Filologia Catalana i professor de la Universitat Rovira i Virgili. Va pertànyer a l’Assemblea de Catalunya, al PSUC, al PSAN i a Nacionalistes d’Esquerra. El 1995 es va afiliar a Esquerra. Després de ser diputat al Parlament, el 2003 va ser nomenat conseller d’Ensenyament. I va ser conseller en cap del 2004 al 2006.

Bargallo - ACN

ACN

Salut

Alba Vergés i Bosch (Igualada, 1978) és llicenciada en Economia per la Universitat de Barcelona i Enginyeria tècnica en informàtica i gestió per la Universitat Oberta de Catalunya. Actualment és secretària quarta del Parlament de Catalunya. Ha estat cap d'administració, comptabilitat i finances del Consorci Sociosanitari d'Igualada (2008-2012), una entitat pública local que gestiona diferents centres per a la gent gran. Secretària de salut, benestar i ciutadania per ERC.

alba verges - acn

ACN

Justícia

Ester Capella i Farré (La Seu d’Urgell, 1963) és llicenciada en Dret per la UB. Va ser presidenta de l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates entre el 2003 i el 2007. El 2007 va ser escollida regidora a l’Ajuntament de Barcelona com a independent dins les llistes d’ERC (partit al qual s’integraria posteriorment). El 2013 va ser escollida senadora, i posteriorment seria escollida diputada al Congrés dels Diputats.

Esther Capella - ACN

ACN

Cultura

Laura Borràs i Castanyer (Barcelona, 1970) és llicenciada en Filologia Catalana (1993) i doctora cum laude en Filologia Romànica (1997) per la Universitat de Barcelona (UB). Actualment és diputada al Parlament de Catalunya. Ha dirigit l’Institut de les Lletres Catalanes entre 2013 i 2018.  Forma part del jurat del Premi Sant Jordi de novel·la, del Premi Ramon Llull i del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

Laura Borràs ple Parlament Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

Territori i Sostenibilitat

Damià Calvet i Valera (Vilanova i la Geltrú, 1968) és diplomat en Arquitectura Tècnica i Grau en Ciències i Tecnologies de l’Edificació. Des de 2013 és Director de l’Institut Català del Sòl (INCASOL) i President de CIMALSA, empreses públiques de transformació de sòl per a activitats econòmiques. Ha tingut diverses responsabilitats al Govern de la Generalitat de Catalunya, com Director general d’Arquitectura i Habitatge (2001-2003), i la de Secretari de Territori i Mobilitat (2010-2012). És tinent d'Alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Habitatge de l’ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

damia calvet - acn

ACN

Polítiques Digitals i Administració Pública

Jordi Puigneró i Ferrer (Sant Cugat del Vallès, 1974) és enginyer. El 2013 va ser nomenat director general de Telecomunicacions i el 2016 secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital càrrec que ara ocupa (va ser, doncs, el responsable de protegir el referèndum davant els ciberatacs del govern espanyol). El 1999 es va integrar a la Joventut Nacionalista de Catalunya i posteriorment ocuparia diversos càrrecs dins Convergència Democràtica de Catalunya.

Puigneró - ACN

ACN

Treball, Afers Socials i Famílies

Chakir El Homrani Lesfar (Barcelona, 1979) és sociòleg. Va entrar a la política a través d’Avalot, la branca juvenil de la UGT. El 2004 va començar a militar a ERC, a Granollers. El 2015 va integrar-se a les llistes de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya, com a cinquè membre de la candidatura pel partit republicà.

Homrani - ACN

ACN

Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Teresa Jordà i Roura (Ripoll, 1972) és llicenciada en Història Moderna i Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. El 1999 va ser nomenada regidora per Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Ripoll. El 2003 va ocupar l’alcaldia d’aquest municipi, que mantindria fins al 2011. Posteriorment seria escollida diputada al Congrés dels Diputats dins les llistes d’ERC.

Teresa Jordà - ACN

ACN