El Govern de la Generalitat s'ha pres al peu de la lletra el lema tan repetit els 12 d'octubre de "res a celebrar". Tots els membres del Govern han continuat treballant amb naturalitat i s'han reunit pel Consell Executiu. Després del qual ha comparegut en roda de premsa el conseller d'Educació, Josep González Cambray, i la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, qui ha justificat l'activitat del govern assegurant que: "És l'efemèride d'un genocidi. Avui no hi ha res a celebrar". 

Plaja ha exposat que el Govern de la Generalitat: "no comparteix la significació d'una festa que no representa a la majoria de catalans". Per això el govern català ha seguit amb la seva activitat regular, fet que ha molestat a alguns membres de l'oposició com Ciutadans o Vox. 

Rebuig dels consellers

L'animadversió del Govern català cap a la commemoració de la conquesta d'Amèrica ha traspassat els comunicats oficials. Molts dels membres de l'Executiu de Pere Aragonès han compartit el seu rebuig a aquesta diada a través de les seves xarxes socials. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha compartit les fotografies del Govern dirigint-se a la reunió del Consell Executiu. 

res a celebrar vilagra

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha seguit la línia de la seva companya  i ha assegurat que: "El Govern s'ha reunit aquest matí, com cada dimarts, per treballar per les transformacions verda, feminista, social i democràtica". 

roger torrent res a celebrar

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha estat més breu i simplement ha tuitat: "Seguim treballant. Res a celebrar". La seva companya de partit i consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, també ha estat concisa amb el seu rebuig al 12 d'octubre i ha mostrat a les seves xarxes com continua treballant com qualsevol altre dia. 

tuit puigneró 12 O

tuit geis 12 O

Activitat regular

El fet que el Govern seguis treballant amb normalitat ha fet que un dimarts més es presentin nous acords, en aquest cas la retirada del concert econòmic a les escoles que segreguen per sexe a partir del curs que ve. "Al segle XXI no hi pot haver cap escola que amb finançament públic continuï separant per gènere", ha remarcat el conseller. És a dir, no es renovaran els concerts de les etapes educatives que finalitzen aquest curs: el segon cicle d'Infantil, ESO, Batxillerat i Formació Professional. Es tracta d'una decisió que afectarà un total d'onze escoles i a més de 4.000 alumnes.

El concert econòmic del qual gaudien algunes escoles que tenien la política de segregar nens i nenes a les seves aules, feia temps que aixecava polseguera. Finalment, el Govern posat fi a aquesta pràctica. "Les escoles han d'estar lliures de qualsevol mena de discriminació, la segregació de gènere augmenta els estereotips i legitima el sexisme", ha argumentat Cambray a la roda de premsa posterior al Consell de Govern. 

 

 

Imatge principal: Jordi Puigneró, vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Pere Aragonès, president de la Generalitat, i Laura Vilagrà, consellera de Presidència, dirigint-se al Consell Executiu del 12 d'octubre de 2021 / Govern