Ni l'espionatge al president Pedro Sánchez i a la ministra Margarita Robles ha fet moure el govern espanyol de la seva posició: com a molt s'abordarà a la comissió de secrets oficials, que se celebra a porta tancada i no se'n pot filtrar res legalment. Així ho ha denunciat aquest dimarts la portaveu de Junts al Congrés dels Diputats i una de les espiades amb Pegasus, Míriam Nogueras, que ha rebatut que si no donen explicacions és perquè "alguna cosa tenen a amagar". Una Nogueras que també ha reclamat que rodin "tots els caps" que faci falta, no només els de la ministra de Defensa i la directora del CNI.

 

En roda de premsa al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras ha assegurat que "el govern espanyol ha volgut tancar un front, el CatalanGate, i ha acabat obrint una caixa de Pandora". En aquest sentit, ha criticat que suposadament sabés de l'espionatge fa un any i no ho hagi fet públic fins ara. Ha considerat una "estranya casualitat" que s'hagi conegut després de l'escàndol que afecta almenys una seixantena d'independentistes catalans i bascos. "Només quan els ha tocat a ells s'han posat les piles. Ens fa preguntar-nos si som diputats de segona o no tenim els mateixos drets", ha constatat.

Nogueras ha carregat també contra l'obstruccionisme dels socialistes a la creació d'una comissió d'investigació parlamentària: "Que el PSOE no vulgui una comissió d'investigació confirma que el PSOE no està interessat en conèixer la veritat. Només podem pensar que té alguna cosa a amagar". I ha rebatut que els membres de l'executiu central haurien de ser els "primers interessats" en esclarir la veritat sobre el que ha passat. "Tenim molts preguntes, molt poques respostes i és imprescindible que es constitueixi la comissió d'investigació", ha conclòs la portaveu de Junts per Catalunya. Pel que fa a la depuració de responsabilitats, ha afirmat que "el Ministeri de Defensa i el CNI només són la punta de l'iceberg" i que "no volem només uns caps, els volem tots".

Moncloa ho descarta

Ni tan sols després de fer-se pública la infecció amb Pegasus dels telèfons del president Pedro Sánchez i la ministra Margarita Robles. El govern espanyol manté tancada la porta a una comissió d’investigació parlamentària sobre l’espionatge polític, sol·licitada per Unidas Podemos i els independentistes . Actualment es troba en tramitació al Congrés dels Diputats però previsiblement serà tombada pel PSOE. Així ho ha descartat el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, que ha negat la portada de l’ABC, segons la qual sabien de la infecció des de fa mesos. Ha assegurat que van revisar els dos terminals “preocupats” per les informacions sobre l’espionatge a independentistes. No ha fet cap “conjectura” sobre si ha estat el Marroc o “elements incontrolats” –en paraules del ministre– del CNI. També ha evitat deixar en safata el cap de la directora de l’organisme, Paz Esteban.