La diputada del PDeCAT Míriam Nogueras ha carregat contra la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, durant el debat dels pressupostos generals de l'Estat, amb motiu del procés sobiranista. Nogueras ha increpat Cospedal sobre les declaracions de la setmana anterior, quan va associar els independentistes i la Generalitat amb un "cop d'estat". La demòcrata ha estat contundent quan ha demanat a la ministra sobre si un "colpista" no hauria d'estar detingut. "Ens han insultat per mentir i manipular", ha denunciat la del PDeCAT des de la tribuna del Congrés.

"És una manca de rigor, compromís i respecte. Si realment jo fos una colpista, senyora ministra, podria estar aquí o hauria d'estar detinguda? Demanin perdó. Facin servir les eines que tenen com a Estat per a construir i no per enganyar", ha dit la diputada, qui més tard ha assegurat que els ciutadans catalans "no es podien sentir representats" pel govern espanyol, ni pels seus pressupostos. A nosaltres no ens fa falta insultar-los per fer més grans els nostres arguments. No som uns colpistes i ho sap bé. Seguirem treballant", ha tancat la representant del PDeCAT.

El diputat d'ERC, Gabriel Rufián, també ha denunciat la partida de Defensa als comptes de Mariano Rajoy, que hauria augmentat en un 32%. "Estem farts de tanta cabra i tan poc metge, tant general i tan poc mestre", s'ha queixat Rufián, assegurant que si "volien veure tancs", posessin una pel·lícula. "Estem farts de tanta amenaça, que amenacin un poble només perquè pugui votar. Ningú de verd i amb galons surt a desmentir-ho", s'ha queixat el diputat republicà, qui ha assegurat que part del pressupost serviria per "honrar feixistes com Sanjurjo" a mausoleus.