La portaveu de Junts al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, ha expressat en una entrevista al programa 'Parlamento' de Radio Nacional de España que "el Ministeri de Defensa i el Centre Nacional d'Intel·ligència són només la punta de l'iceberg" en el CatalanGate. En aquest sentit, Nogueras ha assenyalat que és "molt curiós que en tota aquesta qüestió no es parli de Fernando Grande-Marlaska", ministre de l'Interior. Per això, la portaveu de Junts a la cambra baixa apunta que és important esclarir si "des d'unitats dependents d'Interior" també es va realitzar espionatges. Míriam Nogueras també ha subratllat que el govern espanyol "ha de desclassificar tota la informació" que la directora del CNI, Paz Esteban, va traslladar en la Comissió de Secrets Oficials.

En relació amb si Pedro Sánchez era coneixedor de l'espionatge que s'estava fent al president de la Generalitat, Pere Aragonès, Nogueras no ha donat una resposta al respecte, però sí que ha deixat clar que "el que és segur és que la directiva d'intel·ligència amb la qual opera el CNI està signada pel president del govern espanyol i que els objectius i missions els marca l'executiu". La diputada de Junts a l'hemicicle estatal ha acusat el govern central de "prendre el pèl a molta gent" i ha instat ERC a retirar el suport parlamentari als socialistes.

Aposta per una estratègia conjunta "per aconseguir la independència"

Davant dels fets que han transcendit pel CatalanGate, Míriam Nogueras s'ha dirigit en l'entrevista als republicans per trencar amb el PSOE: "ERC hauria de certificar que la taula de diàleg no ha tingut cap resultat en tres anys i que s'ha perdut el temps". En aquesta línia, la portaveu de Junts reclama a la formació liderada per Oriol Junqueras treballar per una nova estratègia: "No passa res, ja ha passat, però hem de fer una estratègia conjunta molt més valenta, perquè parlar sabem tots, però la gent ens ha votat per fer la independència". A parer de Nogueras, la independència "no es fa parlant i molt menys amb aquells que mai a la vida permetran que Catalunya sigui independent". El que cal, defensa la representant de Junts, és "ser rigorosos i seriosos" i "deixar els socis del PSOE per començar a treballar amb els socis que sumen per la independència".

Preguntada per la possibilitat que aquesta hipotètica ruptura ERC-PSOE pugui suposar la fi de la legislatura, Míriam Nogueras ha indicat que "això depèn del govern espanyol", als quals ha volgut recordar que els costa "assumir que no tenen majoria absoluta". Tot i això, també ha precisat que, en algunes ocasions, quan ERC no ha donat suport a l'executiu de Sánchez, hi ha mesures que han prosperat sense ells, com la reforma laboral (amb Cs) o el decret de fons europeus (amb l'abstenció de Vox). En tot cas, Nogueras vaticina que, sense ERC, el govern de coalició del PSOE i Unidas Podemos ho tindrà complicat perquè els manca "estabilitat".