Per si un cas a hores d'ara algú en tenia cap dubte, la portaveu de Junts, Míriam Nogueras, tan bon punt ha pujat a la tribuna, ha deixat clar al candidat del PP, Alberto Núñez Feijoo, que no tindria ni un vot del seu grup. Segons Nogueras, la raó és que el PP és un "partit anticatalà", que ha escollit de socis la ultradreta, i "contrari a millorar els drets de les persones". "Vostès encara viuen a la cultura del a por ellos contra Catalunya. No van en contra dels independentistes, van des de sempre en contra de Catalunya i tot allò que representa la nostra nació, i l'independentisme és una conseqüència de tot això", ha advertit la diputada de Junts.

El líder popular ha replicat que ni és veritat ni és just que digui que el PP és un partit anti Catalunya, "perquè això no és insultar el PP, és insultar els catalans". "És una falta de respecte als votants", ha advertit Feijóo, que ha demanat repetidament i fins i tot ha pregat a Nogueras que ho retirés. 

En la rèplica, la portaveu de Junts ha insistit en les seves acusacions d'anticatalà al PP, i ho ha argumentat recordant les meses petitòries que va impulsar aquest partit en contra de l'Estatut o el decret per facilitar la fugida d'empreses catalanes que va aprovar el govern de Mariano Rajoy després del referèndum.

Resposta conjunta

Feijóo ha contestat conjuntament a ERC i a Junts. Ha argumentat que ho feia així perquè no els correspon a cap dels dos partits tenir grup propi, i ha retret que haguessin entrat en aquest "joc de mans" amb el PSOE a canvi de votar a favor de la presidència de Francina Armengol al Congrés. Segons el candidat popular, Convergència això no ho feia. "Vostè sap que no han aconseguit el grup a les urnes i el que no es guanya a les urnes no es pot guanyar als despatxos", ha retret. De fet, les al·lusions de Feijóo al passat de l'espai que representa Junts han estat nombroses i, enmig la repassada, ha atribuït el retrocés electoral d'aquest espai al fet que "guanyaven quan feien política útil". 

"Ja sap que CiU s'ha dissolt?", ha replicat Nogueras sorneguera.

No es donen les condicions

La portaveu de Junts ha recordat les exigències que va enumerar des de Brussel·les Carles Puigdemont al candidat que vulgui els vots de Junts per a la investidura i, després d'insistir que reclamen un acord històric, ha deixat clar que "avui no existeixen les condicions per arribar a aquest gran acord". Ha recordat la necessitat de desjudicialitzar el procés amb una amnistia i l'exigència d'un mediador en un procés de diàleg que ha de tenir com a límit únicament els tractats internacionals. Però també ha advertit que l'objectiu és esdevenir un estat independent en forma de república, que només amb l'amnistia no es resoldrà el problema de fons, perquè "no hi ha una recepta autonòmica per resoldre els problemes de Catalunya". Ha insistit que l'objectiu és el dret a l'autodeterminació, i aquest avís ha provocat que Feijóo es girés mirant directament a Pedro Sánchez per demanar-li qui era la seva resposta davant aquest emplaçament.

"Les condicions no han canviat, són públiques, i són les mateixes per a tothom. Veurem si algú està disposat a acceptar-les i complir-les", ha reblat Nogueras.