Ciudadanos continua amb l'estratègia d'amagar com sigui Inés Arrimadas. Coincidint amb el tret de sortida de la campanya oficial, el partit taronja va decidir apartar de la foto Arrimadas i enviar-la a Dublín. Per a més inri, el primer acte es feia a Jerez de la Frontera, municipi on Arrimadas va néixer, es va casar i sempre fa gala de sentir-se molt estimada. L'última vegada que va visitar aquesta localitat va ser coincidint amb la Feria de Abril. Malgrat tot, ni jugant a casa seva van veure amb bons ulls que ella hi fos present.

La seva absència arriba després de punxar en un acte a Mijas la setmana passada en la precampanya. Allà va tirar d'un discurs similar al de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, per mirar de treure el cap. "Ens comprometem que en els primers cent dies de la propera legislatura, Ciudadanos presentarà a Andalusia una llei antiflorers, una llei davant de càrrecs que estem veient en altres comunitats autònomes que cobren un sou i tenen un seguici d'assessors i a sobre no fan res", va declarar.

L'excusa oficial que Arrimadas va donar des del seu perfil personal d'Instagram amb quatre stories publicats, va ser que tenia un congrés molt important. Però ni el mateix partit, a nivell oficial, va justificar la seva absència. El motiu és la trobada dels liberals europeus del 2 al 4 de juny reunits en el que es coneix com a Alde Party i que enguany se celebra a la capital irlandesa. Aquests es defineixen com "una força política diversa i forta al Parlament Europeu i l'únic partit paneuropeu amb membres ciutadans individuals". La darrera trobada del 2021 va ser a Madrid.

Equip de Cs Andalusia
Equip de Cs Andalusia

Un inici de campanya trist

Si ens centrem en el tret de sortida de la campanya també va ser pobra. Com que era de nit, ho van celebrar a l'aire lliure i des d'una mena de mirador de Jerez de la Frontera per dissimular, entre la foscor, que no hi havia pràcticament cap militant més enllà de les cares visibles que es presenten. Un cartell mal enganxat de Juan Marín encara constatava més la pobresa i la deriva del partit taronja. Per la seva banda, el portaveu, Edmundo Bal, i la vicepresidenta madrilenya, Begoña Villacís, sí que van assistir-hi.

FUR12spWYCQhrll
Cartell de Juan Marín Cs

En la darrera enquesta, el PP andalús de Juanma Moreno guanyaria àmpliament i relaxada les eleccions d'Andalusia del proper diumenge 19 de juny. Els populars aconseguirien entre 47 i 49 escons i aconseguirien la majoria absoluta amb els vots de Vox. Als darrers comicis el PP va aconseguir 26 escons i va aconseguir governar amb el suport de Ciudadanos i Vox. Segons l'enquesta del CIS publicada aquest dijous, l'extrema dreta de Vox podria treure entre 17 i 21 representants, uns resultats molt millors que els 12 que va aconseguir el 2018, per tant, PP i Vox junts sumarien entre 64 i 70 escons.