L'economista Santiago Niño Becerra ha advertit del risc de racionament si el govern espanyol no pren les mesures adequades en els pròxims dies.

"Regalar diners, llançar-los amb un helicòpter, enviar un xec a cada família... Però, hi haurà oferta perquè pugui ser comprada? La supermultinacional Heinz ha manifestat que pot ser que tingui problemes per proveir de quètxup les botigues... perquè està tenint problemes per obtenir els components necessaris per fabricar la seva salsa famosa", ha indicat.

"És a dir, els problemes avui són 1) erradicar el virus i 2) assegurar els subministraments. Si es produeixen desabastiments, no servirà de res que les persones tinguin diners per adquirir béns", ha insistit.

Segons Niño Becerra, les cadenes de fabricació, distribució i subministrament de qualsevol producte són complexíssimes, "més com més gran i més dens sigui el nucli de població per abastir". I de la mateixa manera passa amb els béns bàsics. "I si això falla, ja saben el que ve: el racionament", ha indicat.