El diari nord-americà New York Times critica la incapacitat de la classe política espanyola de formar govern des del passat 20 de desembre. En un article d'opinió, el periodista Martín Caparrós parla d'unes terceres eleccions com una "burla exagerada" d'uns partits "incapaços de comprendre l'abast de l'amenaça".

Les negociacions "segueixen endavant sense gaire esperança" mentre un Executiu en funcions governa "amb limitacions" explica. Caparrós destaca que només queden 10 dels 13 ministres originals que, a més, no estan sotmesos a cap control parlamentari. En aquest sentit, també denuncia que des de fa nou mesos el Congrés no ha aprovat cap llei perquè "els seus membres estan massa ocupats amb campanyes i negociacions". 

"En una situació que no té un estatus legal clar, ningú vol estar a càrrec de les decisions importants, els assumptes es retarden i les decisions no es prenen". Així descriu la situació actual del govern espanyol, posant d'exemple els 44 diplomàtics de les ambaixades de Washington, Moscou i Roma que esperen ser rellevats.

Polítics corruptes i egoistes 

La crítica s'estén també a Podemos i Ciutadans, els partits "suposadament renovadors" que "mesos de regateig han despullat de la seva aura de novetat" i han acabat convertits "en només dos partits més". D'altra banda, la majoria dels espanyols "està farta dels seus polítics" que "són percebuts com corruptes, egoistes i cada vegada més incapaços de resoldre els problemes" assegura.

Caparrós ironitza sobre l'aposta dels populars per repetir els comicis al desembre "com si el descrèdit del sistema encara tingués espai per créixer sense esquerdar-se". "Al meu barri, d'això en diem escopir cap amunt, i fins i tot un idiota ho sap" conclou.