La portaveu del Govern i líder del PDeCAT, Neus Munté, ha obert la porta a què Artur Mas fos el candidat del partit en unes noves eleccions. "Seria un bon candidat", ha subratllat en una entrevista a Tv3. Aquestes declaracions arriben uns dies després que el president, Carles Puigdemont, expressés la seva voluntat de no tornar-se a presentar un cop fet el referèndum, previst pel juny que ve. 

Munté ha assegurat que veu coherent la intenció de Puigdemont de no tornar-se a presentar, perquè tenia un encàrrec puntual, i ha assegurat que les properes eleccions han de ser constituents. En ser preguntada per si Mas seria un bon candidat, Munté ha apuntat que és "un actiu enorme", tant a Catalunya com a l'estranger.

Sobre si ella seria candidata, Munté no ha aclarit si es postula o es descarta per ocupar aquest lloc, i ha optat per posposar el debat, assegurant que el partit està enfocat a fer un referèndum amb garanties. "En el moment que es fixin eleccions s'escollirà el millor candidat del PDeCAT", ha afegit, assegurant també que seran els associats qui ho triaran a través de primàries.

"La prioritat es diu referèndum"

Pel que fa a les prioritats del 2017, ara que comença l'any, Munté ha dit que aquesta té un nom a Catalunya, i "es diu referèndum". La portaveu també ha volgut deixar clar que el Parlament "no quedarà mai fora la llei" i que el referèndum serà "legal i vinculant", perquè s'està treballant en un nou marc jurídic, tot i que no n'ha volgut donar més detalls per mantenir la "discreció". 

"L’operació diàleg no la veig per enlloc"

Munté també ha assegurat que no veu possibilitats de fer un referèndum pactat, tot i que ha insistit que el Govern té "la mà estesa". Tot i això, ha insistit en que no veu "l'operació diàleg per enlloc", i no només pel que fa al referèndum, sinó també amb acords bàsics entre govern espanyol i Generalitat. "Demanem una relació bilateral", ha insistit. 

En relació als pressupostos que s'han de votar a principis d'aquest trimestre, Munté ha remarcat que "no ens podem permetre no disposar de pressupostos en un moment tan crucial". A més, ha defensat que "són uns bons pressupostos dins uns marges insuficients i injustos".