Diverses entitats socials han posat en marxa la plataforma Wereport, un projecte amb què volen denunciar internacionalment la “vulneració de drets civils” que asseguren que practica l’Estat espanyol, que acusen “d’assemblar-se a Turquia o Veneçuela”.

L’objectiu d’aquest projecte és engegar una campanya internacional de denúncia de la vulneració del drets civils i polítics a Catalunya: "El dret a la representació política, el dret a la participació política, el dret a la llibertat d'expressió i fins i tot el dret a la pròpia integritat física, per no parlar del dret col·lectiu a l’autodeterminació són vulnerats a casa nostra", afirmen els creadors del projecte.

A través d’un portal web, els impulsors comparteixen dossiers sobre diversos casos judicials per tal de generar debats públics arreu del món. La causa contra Lluís Salvadó i Josep Maria Jové, la investigació contra el raper Valtònyc, la pèrdua d’un ull de Roger Español o la investigació contra Toni Albà en són alguns exemples.

El coordinador de Wereport, Anand Torrents, ha dit aquest dijous que la plataforma “no és cap nou espai polític”, sinó una eina “per evidenciar un patiment compartit”.

A més a més, Wereport ha engegat un sistema de micromecenatge en el qual es pot col·laborar econòmicament per ajudar en la difusió internacional d'aquests casos.