endesa cop25

Les negociacions entre els països que participen en la cimera climàtica de Madrid (COP25) continuen aquest dissabte, en una jornada addicional, després que les delegacions dels gairebé 200 països que participen en ella no assolissin ahir un acord.

Està previst que aquest matí es reprengui el plenari en el qual la Presidència xilena de la COP25 farà balanç de la cimera.

En unes dues hores, segons fonts de la conferència, podria començar la sessió amb què es clausurarà aquesta COP25, si no sorgeixen noves diferències que impedeixin un acord definitiu.

La Conferència de les Parts (COP25) estava programada fins ahir divendres, encara que les divergències entre els països han retardat el tancament d'aquesta cita mundial.

La negociació, que ha estat complicada des de l'inici de l'esdeveniment el passat 2 de desembre, manté encara divergències en temes clau, entre ells, l'article 6 de l'Acord de París de 2015, que regula el mercat de les emissions de carboni a l'atmosfera.

Aquesta és una de les principals eines dels governs per reduir les emissions de diòxid de carboni, que són en l'origen del canvi climàtic.

Durant dues setmanes, Madrid ha reunit en aquesta conferència a representants de gairebé dos-cents països, que han inclòs mig centenar de Caps d'Estat i de Govern, membres d'organitzacions ambientalistes i de la societat civil, entre d'altres.

La Cimera ha tingut com a seu el recinte firal d'IFEMA i que ha estat preparat per acollir aquest esdeveniment en tot just tres setmanes.