El líder opositor rus, Alexei Navalni, que porta des del 31 de març en vaga de fam a la presó, podria patir una parada cardíaca en "qualsevol moment", segons ha explicat el diari francès Libération

Tal com explica l'article, la doctora personal de l'opositor, Anastassia Vassilieva, i tres professionals més, inclòs un cardiòleg, han alertat del risc de Navalni, i han exigit als serveis penitenciaris russos poder tenir accés a l'intern a través d'una carta. 

"L'acció s'ha de fer immediatament"

La doctora ha publicat l'escrit al seu compte personal de Twitter. Segons ella, el nivell de concentració de potassi a la sang d'Alexei Navalni ha assolit un nivell "crític", "la qual cosa significa una alteració de la funció renal i problemes greus de ritme cardíac, és a dir, fibril·lació ventricular fins a l’aturada cardíaca". "L'acció s'ha de fer immediatament", ha afegit. 

tuit doctora nalvani riesgo muerte

Tuit de la doctora Anastassia Vassilieva / @DrAnastasy

 

Risc de "mort per aturada cardíaca"

El principal crític del Kremlin va anunciar que deixaria de menjar després de ser negat assistència mèdica a la presó per un "agut i progressiu dolor, primer a l'esquena, després a la cama dreta i ara en una part entumida de la cama esquerra". 

Seguint la mateixa línia que Vassilieva, el cardiòleg Iarolav Achikhmine ha argumentat a Facebook que “un pacient amb un nivell de potassi tan alt s’hauria d’observar en cures intensives, ja que es pot desenvolupar una arrítmia mortal en qualsevol moment".  "La mort per aturada cardíaca”, ha resumit. 

Morirà en els pròxims dies

D'altra banda, el portaveu de Navalni, Kira Iarmych, ha citat via Twitter el metge Alexandre Poloupane, que ja havia tractat el pres amb anterioritat, i el qual ha indicat que les dades representen tot un "indicador d'hospitalització". "Si el tractament no comença, morirà en els pròxims dies”, ha alertat.

La dona de Navalni, Yulia Navalnaia, després de visitar el seu marit a principis d'aquesta setmana,  a la seva colònia penal, va assegurar que el seu marit ara pesava 76 kg, nou menys respecte l'inici de la vaga de fam. 

Rússia vol prohibir les organitzacions pro-Navalni

Mentrestant, continua la persecució a Navalni. Ahir divendres l'acusació russa va demanar que diverses organitzacions vinculades a l'opositor fossin declarades "extremistes" i, per tant, prohibides a Rússia.

 

 

Imatge principal, Alexei Navalni / EFE