L'eurodiputat de CiutadansJavier Nart, ha titllat el convergent Ramon Tremosa de "calaña, basura i merdes". Nart ha disparat aquest reguitzell d'insults després de recordar que Tremosa va boicotejar l'ingrés dels eurodiputats taronges al grup dels liberals europeus (ALDE). Nart ha ensenyat un informe que Tremosa hauria enviat a l'ALDE on se'l descriu com un "comandant terrorista" i demana que en vetin l'entrada. ALDE no va tenir en compte el document i, de fet, Ciutadans forma actualment part del grup, ha indicat l'eurodiputat des de la sala de premsa de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona. Aquesta no és la primera vegada que l'afer surt a la llum però Nart no se n'ha pogut estar quan ha fet referència a l'estratègia del Govern per internacionalitzar el procés.

La independència: "Ni hi és, ni se l'espera"

Segons Javier Nart, Raül Romeva i els polítics sobiranistes fan el ridícul a Europa. "El govern català és al país dels somnis. A Catalunya hi ha un procés de voluntarisme que a Europa els deixa atònits i a mi més quan escolto Romeva dient que existeix una opinió favorable de la Unió Europea", ha dit. "A Europa, el procés català ni està ni se l'espera", ha insistit mentre remarcava que la independència de Catalunya implicaria la sortida immediata de la UE.

Espanya: Eleccions amb Rajoy jubilat

L'eurodiputat ha apostat per un escenari amb noves eleccions i amb un canvi de candidat al Partit Popular (PP): "Rajoy i la direcció del partit estan esquitxats pels escàndols de corrupció. És impensable que, amb tot el que ha passat, no se n'hagin assabentat". En aquest escenari, Nart ha augurat que Podem i les confluències es presentaran per separat per assegurar-se grups parlamentaris propis: "El grup d'Ada Colau no serà Podem, serà una altra cosa".