Els exalcaldes socialistes Narcís Serra i Joan Clos han assegurat que farien un debat electoral amb un candidat a la presó. Serra i Clos, en declaracions al programa El matí de Barcelona de Betevé, s'han expressat en sentit contrari al candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, que ha rebutjat fer un debat amb l'alcaldable de JxCat, Joaquim Forn, en presó preventiva.

Jaume Collboni ha considerat que els debats electorals “s’han de fer amb candidats que puguin ser alcaldes”.

Narcís Serra ha manifestat que faria el debat “sense cap problema perquè no hi ha sentència”. “Mentre no hi hagi sentència hi ha presumpció d’innocència”, ha defensat l’exalcalde, que ha recordat que ell va estar inculpat molt de temps pel cas Caixa Catalunya, del qual va ser absolt. Al seu torn, Joan Clos també s’ha mostrat partidari d’un debat a la presó. “Sí, per què no?”, s’ha preguntat.

L’exalcalde Xavier Trias, que també ha participat en el programa, ha respost a les paraules de Jaume Collboni i ha assegurat que “s’equivoca i això no ho hauria de dir mai”. Trias ha afegit que “no té sentit” que no es pugui fer un debat amb Joaquim Forn perquè està a la presó i ha recordat que “no ha estat condemnat a res”. Justament Forn va respondre a través de Twitter a les paraules de Collboni i va lamentar que se’l condemni sense haver acabat el judici.