El líder dels nacionalistes flamencs (N-VA) i alcalde d'Anvers, Bart De Wever, ha qualificat d'"amic" el president Carles Puigdemont, i ha assegurat que serà "sempre benvingut" a la seva ciutat. "Carles Puigdemont és un amic i serà sempre benvingut", ha declarat De Wever a la cadena flamenca "VTM" després de la conferència de premsa que Puigdemont ha fet aquest dimarts a Brussel·les. A més, ha assegurat que han mantingut contactes.

De Wever, que presideix el partit nacionalista flamenc que al seu torn és força majoritària en la coalició del Govern belga, es desmarca així del primer ministre belga, el liberal Charles Michel, i del propi ministre de l'Interior i també de l'N-VA, Jan Jambon. El mateix Jambon, i també des del partit, van assegurar dilluns no estar "al corrent" de la visita de Puigdemont a Brussel·les i no haver tractat amb ell als últims dies ni haver-li convidat a Bèlgica.

No obstant això, l'alcalde d'Anvers sí que ha dit haver mantingut contactes amb Puigdemont. "Tots sabem que tenim vincles estrets", ha assegurat en aquesta entrevista, difosa després que el president anunciés a Brussel·les que no té intenció de demanar asil polític a Bèlgica, sense precisar quant temps estarà al país.

De Wever ha afegit que ni ell ni el seu partit volen incrementar la tensió, però ha precisat que no abandonaria al seu "amic". "Mai li dono l'esquena als meus amics, encara que tinguin problemes", ha assegurat el nacionalista flamenc.

Per altra banda, el primer ministre belga ha recordat aquest dimarts que Puigdemont té al seu país "els mateixos drets i deures (que) corresponen a tots els ciutadans europeus, ni més ni menys". "Puigdemont no està a Bèlgica a invitació nostra, ni a iniciativa nostra. La lliure circulació en el si de l'espai Schengen li permet estar aquí sense més formalitat. Ha vingut a Brussel·les perquè és la capital d'Europa. Serà tractat com qualsevol altre ciutadà", ha indicat el cap del Govern en les xarxes socials.