La número tres de Junts pel Sí (JxSí), diputada al Parlament i presidenta de la comissió parlamentària sobre el Procés Constituent, Muriel Casals, va ser atropellada ahir per una bicicleta quan travessava un pas de vianants a Barcelona, segons ha pogut confirmar El Nacional.cat.

A causa de l'accident, Casals va patir un traumatisme cranioencefàlic i una fractura de pelvis, i per això està ingressada a l'UCI d'un centre hospitalari amb un estat estable dins la gravetat.

Casals és coneguda pel seu activisme en favor de la llengua catalana i del procés sobiranista, especialment al capdavant d’Òmnium Cultural, entitat que va presidir des del 2010 fins al 2015, quan va decidir integrar-se a la llista sobiranista de Junts pel Sí per a les eleccions al Parlament del passat setembre. Des del seu escó ha estat força crítica amb la negativa del Rei a rebre Carme Forcadell.

Dissabte mateix Casals va expressar la seva opinió sobre la intenció del Govern espanyol d’anul·lar la comissió que presideix, assegurant que continuaria endavant, ja que seria "difícil d’entendre" que el Parlament no pugui fer la seva feina.