La cosa es complica per a Pedro Sánchez i ja no és només Catalunya qui demana el confinament total de la seva població. Aquest divendres, Múrcia va sumar-se a la petició, rebutjada repetidament pel govern espanyol, excepte en el cas de les Illes Balears, a qui va permetre confinar-se.

"Si fos per mi hauria ordenat ja el tancament a la regió, però no depèn de mi", va justificar el president murcià, Fernando López Mires (PP), en roda de premsa. Per això, assegura que traslladarà la proposta a Sánchez en la propera trobada prevista amb els presidents autonòmics, prevista per aquest diumenge.

El govern murcià demana a Sánchez que es prohibeixi l'obertura de "tota activitat que no sigui imprescindible per al proveïment i la supervivència de la població" per garantir un major confinament. "Estic disposat a arribar tan lluny com sigui necessari", va afirmar, demanant que "la duresa d'aquests primers dies no ens doblegui".

El president de la Generalitat, Quim Torra, ja ha mostrat el seu suport total a Múrcia, insistint amb la necessitat de tancar totes les empreses i indústries no essencials.