Com ho fa el president Quim Torra, la presidenta balear Francina Armengol també demanava l'aïllament del seu territori pel coronavirus. A diferència de Catalunya, on ara per ara Pedro Sánchez s'hi ha negat rotundament, el govern espanyol sí que ho ha acceptat per a l'arxipèlag. Així ho ha confirmat la mateixa Armengol aquest dimarts al migdia, que ha anunciat el tancament dels seus ports i aeroports. La Moncloa continua ignorant l'ordre de confinament catalana.

“Avui serà oficial. L’Estat aprovarà el que exigíem a Balears des de fa temps: es tancaran els ports i aeroports de Balears”, ha celebrat la presidenta balear Francina Armengol, que s’ha felicitat per la decisió. La dirigent socialista detalla el confinament del seu territori: “Ens aïllem. Quedaran prohibits tots els vols i vaixells amb passatgers des de qualsevol indret cap a les Illes. També embarcacions d’esbarjo”. Afecta vols comercials i privats, nacionals i internacionals. Les excepcions seran els de mercaderies i els especials de tornada des de Madrid, Barcelona, València i entre les illes, amb un sol vol al dia. Als aeroports es faran controls sanitaris.

Aquesta situació contrasta amb l'ordre de confinament de la Generalitat, que La Moncloa continua ignorant. El govern espanyol no ha respost a la resolució per combatre el coronavirus que ahir van signar els consellers d'Interior, Miquel Buch, i Salut, Alba Vergés, per fer extensiu el confinament de la Conca d'Òdena a tot Catalunya, segons ha explicat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, en la roda de premsa posterior a la reunió de Govern.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, l'estat espanyol i el món