La ciutat de Múrcia ha aprovat que l'himne d'Espanya soni cada matí a les escoles un cop estiguin dins de la classe a través d'uns altaveus, així com que llueixi a l'entrada de cada centre educatiu la bandera i en les aules, el retrat del rei Felip VI. Aquesta ha estat una proposta que ha presentat Vox en el ple municipal d'aquest dijous, que ha comptat amb el suport del PP i Cs; mentre que Podemos i el PSOE han votat en contra. Amb tot, ha canviat el text respecte al d'ahir i, ara, la paraula final sobre que soni l'himne o no, no quedarà en mans del centre educatiu. 

En aquest sentit, José Ángel Antelo, portaveu del partit ultradretà en aquesta ciutat, ha remarcat que aquests elements "simbolitzen la unitat de la Nació, són signes de la sobirania, independència, i democràcia de la nostra pàtria", segons recull el diari la Opinión de Múrcia

Respecte a les institucions

En unes declaracions difoses en el canal de Youtube de Vox Múrcia prèvies al ple, Antelo ha exposat que amb això es vol garantir "una màxima protecció jurídica i de respecte els símbols de la nació".

Un cop aprovada aquesta mesura, Antelo ha afirmat: "Avui Múrcia dona un exemple a tot Espanya en convertir-se en un model de respecte cap als símbols que ens representen i ens uneixen a tots". 

vox twitter

A més, segons es recull en el Twitter de Vox Múrcia, ha remarcat la importància de preservar aquests símbols: "Davant els atacs que pateix la unitat d'Espanya en alguns territoris, hem de fer valdre els elements com la bandera, la corona o l'himne, que donen unitat i coherència a tots els espanyols, símbols que garanteixen el nostre ordenament jurídic i han d'estar presents en les futures generacions perquè els sentin com a seus i els facin valdre". 

Precisament ahir es va filtrar que Vox duia aquesta petició. En aquest context, el líder del PSOE a la ciutat, Antonio Benito (PSOE), va explicar a eldiario.es que aquesta va en contra de la voluntat dels pares i dels centres educatius d'escollir el model que volen. "A alguns centres els agrada posar música clàssica, i altres cançons infantils. Hem de ser respectuosos amb la llibertat d'elecció" va assenyalar Benito. 

A més, al seu compte de Twitter i després d'aprovar-se aquesta mesura ha indicat: "És clar que no coneixen en absolut les necessitats educatives del nostre municipi. El seu únic interès: l'espectacle". També ha remarcat que aquest pressupost es podria invertir a altres iniciatives. "Els diners no és infinit, per això cal prioritzar. Aquesta moció comporta una despesa en pals, retrats i megafonia. Això no dolent, però suposa treure aquests diners d'altres partides que són més demandades per professorat i famílies", ha indicat Benito a la xarxa social.

Es dona el cas que des de finals de març en aquesta ciutat governen els socialistes amb coalició amb Cs, després de presentar una moció de censura contra la coalició que formava el partit taronja amb el PP. Així doncs, els dos partits que formen l'Executiu local han votat de manera diferent a la proposta de Vox, ja que Ciutadans hi ha estat a favor i els socialistes en contra. 

 

Imatge principal: José Ángel Antelo, portaveu de Vox a la ciutat de Múrcia / Twitter Vox Múrcia