La consellera de Presidència, Neus Munté, ha assegurat en la roda de premsa del Govern que la decisió del Tribunal Constitucional i "la pretensió" d'anular els acords sobre la convocatòria del referèndum "no alterna en res la voluntat inequívoca" de treballar per fer-lo realitat aquest any 2017.

"Estem parlant de resolucions discutides i votades al Parlament pels diputats en l'exercici de les seves funcions i en base a la llibertat d'expressió", ha recordat Munté.

La consellera, que ha subratllat irònicament la celeritat del TC, ha recordat que les resolucions del debat de política general referents a la convocatòria del referèndum ja van ser suspeses cautelarment fa uns mesos i ha advertit que deriven de la lliure expressió del diputats, per la qual cosa ha expressat el "suport incondicional" a la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell, i a tota la mesa.

Obligació de Rajoy de reunir-se amb Puigdemont

D'altra banda, en ser preguntada sobre la reunió pendent entre el president, Carles Puigdemont, i el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, i sobre les declaracions del polític popular en el sentit que prescindirà de la Generalitat com a interlocutora, la consellera ha advertit que Rajoy té "el deure constitucional de relacionar-se amb el govern de Catalunya i que no pot negligir d'aquesta obligació perquè seria tant com dir que no volen parlar amb els catalans".

Tot i assegurar que el Govern no ha donat cap credibilitat a la voluntat de diàleg de l'Estat expressat els darrers mesos, ha insistit que la trobada s'ha de celebrar i que no han rebut cap notícia al respecte des de la Moncloa.

"Si la voluntat de prescindir de la Generalitat i de posar límits al diàleg és certa, el que veurem és directament una radicalització per part del Govern de l'Estat, una bunquerització", ha advertit.

Reacció de Forcadell i Puigdemont

La presidenta del Parlament ha lamentat que "l'únic diàleg" que ofereixen des de Madrid sigui els tribunals. El president, Carles Puigdemont, ha expressat el seu suport a Forcadell des del seu compte de Twitter.

­