La candidata de les primàries del PDeCAT per Barcelona, Neus Munté, ha assegurat aquest dissabte que li sorprèn la hipotètica participació en les eleccions municipals de l'exprimer ministre francès Manuel Valls, ja que no creu que "una persona que fa molts anys que no viu a Barcelona pugui connectar de manera immediata i des de París amb les necessitats dels ciutadans de Barcelona".

"Jo formo part de Barcelona, me la sento meva, i crec que és un element que ell no pot tenir en aquests moments", ha assegurat Munté. A més, ha criticat que C's proposi com a candidat una persona que, segons la candidata, no han estimat des del seu propi partit i que tampoc no ha comptat amb el suport dels ciutadans francesos.

En relació amb la proposta del periodista Jordi Graupera de celebrar unes primàries obertes per a una candidatura unitària independentista per a Barcelona, Munté ha assenyalat que és necessaris concretar aquesta proposta i conèixer quin projecte té per a la ciutat: "Només li he sentit parlar d'unes primàries obertes,és una proposta molt incompleta".

A més, ha explicat que en una "situació d'emergència democràtica i en una regressió de drets i llibertats" es necessita al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona algú que, segons ella, planti cara al 155 i que doni veu als presos polítics, als represaliats i als exiliats.