La consellera de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, Neus Munté, ha volgut replicar les paraules de la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, que dimecres va dir que l’executiu espanyol actuarà quan calgui contra el referèndum i va menystenir l’anunci de la data i la pregunta.

Munté ha comentat que l’Estat “encara és a temps” per donar una resposta a l’anunci previst per divendres “que passi pel respecte a la majoria social i parlamentària en relació a una qüestió tan senzilla com votar i fer el referèndum per decidir el futur polític”. “És el que voldríem. Encara són a temps de fer-ho”, ha dit la portaveu.

Neus Munté, a més, ha parlat de l’acte de divendres però ha donat pocs detalls al respecte. La consellera ha confirmat que es farà pública la data i la pregunta però també ha dit que no s’aportaran més detalls sobre el referèndum i que no hi haurà cap acord de Govern ni document signat prèviament. “És un acte que té a veure amb el compromís ferm del Govern i d’una majoria parlamentària amb el referèndum, que l’hem assumit i hem firmat que tirarem endavant”.