El secretari general adjunt del PDeCAT, Marc Solsona, ha demanat no demorar fins passada la tardor les "negociacions" amb partits del "centre ampli", entre els quals ha inclòs a JxCat, per configurar les llistes electorals per a les municipals de 2023.

Solsona, en una roda de premsa telemàtica, ha apuntat que el PDeCAT té oberts "canals de diàleg" amb diversos partits i que està mantenint "converses", fins ara "molt tendres", de cara a aquestes eleccions. La setmana passada, JxCat va tancar la porta a pactar a nivell autonòmic amb el PDeCAT per a les eleccions, i va reafirmar la seva voluntat de presentar llistes pròpies a cada municipi. Chacón va criticar al partit de Puigdemont per "voler anar per lliures" i va defensar que el respecte i el reconeixement mutu és un principi essencial per intentar abordar qualsevol tipus de negociació.

El pròxim 18 de setembre, consell d'acció municipal del partit 


Solsona ha dit aquest dilluns que el Partit Demòcrata no es limitarà ni mirarà "la matrícula de ningú" per fer la "millor llista" en cadascun dels municipis, amb la finalitat de "seguir sent decisius" allí on tenen més pes. El secretari general adjunt del PDeCAT també ha anunciat que la formació convocarà per al pròxim 18 de setembre el seu consell d'acció municipal per tal de resoldre les propostes de possibles pactes per a les eleccions municipals del 2023.

A més, també ha convocat el pròxim 2 d'octubre el consell nacional per definir "els escenaris de participació" en les municipals i validar l'estratègia en la qual està treballant el PDeCAT de cara a les eleccions que s'han de celebrar el 2023.

Paper rellevant del municipalisme

D'altra banda, ha avançat que els quatre diputats del PDeCAT al Congrés votaran en contra del decret llei del Govern central per reduir la temporalitat del sector públic per sota del 8%. Pel PDeCAT, aquesta mesura "no soluciona el problema" i trasllada als interins la feina que no han fet diferents administracions.

"Votem que no per pragmatisme. No és assumible qualsevol altra posició", ha afegit Solsona sobre aquest tema. En la roda de premsa també s'ha referit a la situació epidemiològica a Catalunya i a les últimes decisions adoptades pel Govern central per mitigar els contagis: "Ara que hi ha un repunt de casos de manera evident torna la sensació d'improvisació, de salt de mata".  A més, el partit hereu de Convergència també demana que el món local tingui un paper rellevant a l'hora de prendre decisions, com la del toc de queda, en els municipis.

 

Imatge principal: El secretari general adjunt del PDeCAT, Marc Solsona / ACN.