La defensa de l'exconseller de Justícia Carles Mundó ha fet arribar un escrit al Tribunal Suprem per contrarestar el que consideren afirmacions "incorrectes" i que "s'aparten de la realitat" que va fer el fiscal Javier Zaragoza durant l'interrogatori al seu representat.

Segons l'escrit, les afirmacions fetes pel fiscal, procedents d'un atestat de la Guàrdia Civil, van "donar la impressió" que Mundó "s'oposava amb rotunditat" a una petició del TSJC per ampliar els horaris dels jutjats de guàrdia per al dia 1 d'octubre del 2017. Els advocats defensors han aportat correus de la Presidència del TSJC agraint al Departament de Justícia els "serveis disposats", dels quals havia quedat "gratament satisfet".

L'advocat Josep Riba ha demanat que aquests correus electrònics siguin inclosos com a prova al judici que se celebra al Suprem, ja que "el retret" que va fer la fiscalia "no es contempla als escrits d'acusació". 

Uns primers correus aportats estan datats el 30 de setembre del 2017 i són entre el gerent territorial de Barcelona i l'Hospitalet del Departament de Justícia, Joan Abad, i el president del TSJC, Jesús María Barrientos, sobre els serveis disposats als jutjats de guàrdia per al cap de setmana de celebració del referèndum. Segons els correus aportats per la defensa, en un correu enviat el dia 2 per la magistrada de suport al president del TSJ dona les gràcies a Abad "per les gestions i els serveis disposats per la gerència per al TSJ durant el cap de setmana".

I s'afegeix un altre correu, del 3 d'octubre, en què s'afirma: "Per indicació del nostre president li agraïm els serveis disposats amb motiu de l'operativitat d'aquesta presidència durant els dies 30 de setembre i 1 d'octubre dels quals ha quedat gratament satisfet".

La defensa de Mundó també aporta un certificat de la Secretaria de Govern del TSJC del 20 de desembre del 2017 d'on es desprèn que durant l'1-O "cap dels òrgans judicials en funcions de guàrdia dels 49 partits judicials de Catalunya va haver de ser activat", així com tampoc cap dels jutjats de suport als de guàrdia.