L'editorial de El Mundo senyala els independentistes com els culpables del que consideren que és una "persecució" a la monarquia espanyola i lamenten que Podemos i Esquerra Unida s'hi sumin. Uns arguments que en cap cas expliquen la realitat: és la mateixa fiscalia Suïssa qui ha demanat investigar el rei emèrit Joan Carles I per blanqueig de capitals en un escàndol sense precedents que involucra el govern de l'Aràbia Saudita. Després de filtrar-ho a la premsa de Ginebra, és la fiscalia espanyola d'anticorrupció que demana més dades a la suïssa per investigar les causes d'una transferència de 88 milions d'euros de la monarquia saudita a Joan Carles I l'any 2008.

EL MUNDO CORONA

El Mundo omet totes aquestes dades empíriques i argumenta que "les formacions independentistes tenen la Corona a la diana des de fa temps pel que simbolitza la unitat i la permanència i no perden l'ocasió de desgastar aquesta institució".  Demana a tots aquells que carreguen contra els Borbons "prudència institucional" i exigeix un silenci mediàtic absolut fins que la justícia no emeti una resolució.

Uns arguments que no s'aguanten per enlloc. Cal recordar que, en paral·lel, també s'estan investigant comissions irregulars per l'adjudicació de l'AVE a la Meca on també estaria relacionada l'amiga del rei emèrit, Corinna Larsen. El Mundo conclou: "Que treballi la justícia i no caiguem en la trampa de donar per bo un escàndol on ja es freguen les mans qui ataquen la corona com a pas previ necessari per dinamitar l'ordre constitucional". Una constitució i uns valors que un jutge pot acabar sentenciant que el rei Joan Carles es va saltar.