Els Mossos d'Esquadra veuen amb preocupació la instrucció de la Fiscalia que els ordena precintar, abans de dissabte que ve, les escoles designades per acollir les urnes del referèndum de l'1-O, perquè consideren que aquest dispositiu podria comportar problemes d'ordre públic.

Segons han informat fonts de la cúpula de la policia catalana, els màxims comandaments dels Mossos d'Esquadra s'han reunit aquesta tarda per analitzar la instrucció que els ha remès la Fiscalia, que els obliga a desplegar un "ampli dispositiu" policial per impedir que l'1 d'octubre es voti, fins i tot en un radi de cent metres al voltant dels col·legis designats per acollir urnes.

En aquesta reunió, els comandaments dels Mossos d'Esquadra han expressat que, malgrat que sempre han acatat les ordres de la Fiscalia, les últimes directrius del ministeri públic per impedir l'1-O podrien desembocar en greus problemes d'ordre públic.

En una ordre dirigida al major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, la Fiscalia ordena a la policia catalana que garanteixi que no es pot accedir als locals que està previst que acullin urnes i que s'eviti la constitució de meses electorals mitjançant un "ampli dispositiu" policial.

Segons les fonts de la cúpula dels Mossos d'Esquadra, els comandaments de la policia catalana veuen amb preocupació aquesta instrucció, perquè entenen que se'ls pot estar empenyent a ser partícips d'un greu problema d'ordre públic.

A la reunió de la cúpula dels Mossos s'ha posat de relleu, segons les fonts, que la instrucció de la Fiscalia podria acabar comportant danys més importants dels que es pretenen evitar amb aquest tipus de mesures.

Precisament, el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, té previst participar demà en una nova reunió convocada per la Fiscalia Superior de Catalunya, al costat dels comandaments de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, en el marc de l'operatiu per impedir la celebració del referèndum de l'1-O.