Els Mossos d'Esquadra han negat haver espiat el líder i candidat del PP, Xavier Garcia Albiol, i el delegat del govern espanyol, Enric Millo. Així ho han confirmat fonts d'Efe del Departament d'Interior, que han negat qualsevol qüestió relacionada amb aquesta acusació. Les proves del suposat espionatge, que ara és negat pels Mossos, es van trobar entre les caixes que la Policia Nacional va confiscar als Mossos el passat 26 d'octubre, dia en què anaven a cremar tota una sèrie de documentació a una incineradora.

Segons han apuntat els agents de la Unitat Central de Resposta Operativa, encarregats de la investigació, hi hauria indicis que el cos català  va realitzar seguiments a dirigents del PP a Catalunya i els vinculen amb tasques de protecció del referèndum de l'1-O, malgrat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) els va ordenar impedir la votació.

Entre la documentació que pretenien destruir, la Policia Nacional també va trobar arxius relacionats amb l'extinta agència de detectius Método 3, que va elaborar centenars d'informes sobre els principals personatges de la vida política, econòmica i social de Catalunya a petició dels seus clients. La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, que instrueix la part del cas que afecta els Mossos i altres "col·laboradors" del procés independentista, en la qual està imputat l'excap d'aquesta policia autonòmica Josep Lluís Trapero, està esperant l'informe policial que detalli el contingut de les caixes plenes dels esmentats documents.