L'exdirector general de Seguretat Ciutadana de la Generalitat Miquel Sellarès ha demanat avui que s'imparteixin cursos als Mossos d'Esquadra perquè "estiguin preparats per assumir la seguretat nacional" de Catalunya el "dia després" de la proclamació de la independència. Sellarès ha participat en un debat organitzat per Solidaritat Catalana per la Independència al costat del pacifista Antoni Soler per debatre sobre la seguretat nacional en una eventual Catalunya independent.

L'ex director general ha explicat que està "enfadat" amb el conseller d'Interior, Jordi Jané, perquè a l'Escola de Policia de Catalunya de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) no s'estan impartint sessions formatives perquè "els Mossos estiguin preparats" i "tot funcioni" en el supòsit que Catalunya declari la seva independència. Sellarès ha defensat que "com a mínim els oficials dels Mossos haurien d'estar fent cursos per assumir la seguretat nacional" després de la secessió o, d'altra manera, "no aterrarà un sol avió al prat, no arribarà un sol vaixell al port de Barcelona i ens tallaran l'electricitat", ha afirmat.

"Necessitem mentalitat d'Estat i de seguretat nacional. La prioritat és formar aquesta gent des de demà", ha dit Sellarès, que ha defensat la necessitat dels esmentats cursos fins i tot davant del supòsit que no s'aconsegueixi la independència, ja que "aprendre no costa res", ha dit. També ha criticat les veus antimilitaristes que auguren un Estat català sense exèrcit i ha defensat que, per aconseguir el reconeixement internacional de la independència, Catalunya "no ha d'actuar com una bestiola rara" sinó seguir models com el de Suècia.

Segons Sellarès, alguns ambaixadors li han fet arribar la seva preocupació perquè Catalunya no ha definit un model de seguretat i ha afegit: "No podem dir que farem un país extraordinàriament rar sinó que serem un país normal que segueix els estàndards de defensa i de democràcia nòrdics". També ha destacat que "cap servei d'intel·ligència augura una intervenció militar" de l'Exèrcit espanyol a Catalunya a causa del procés sobiranista encara que Sellarès no ha descartat una intervenció de la Guàrdia Civil.

Sellarès, que va ser un dels fundadors de CDC i va participar en la fundació de Nacionalistes d'Esquerra, va desenvolupar entre el 1983 i el 1984 el càrrec de director general de Seguretat Ciutadana de la Generalitat, en el primer govern de Jordi Pujol, i dues dècades més tard, ja vinculat a ERC, va tenir un pas efímer pel primer govern tripartit com a secretari de Comunicació.