Agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia s'han acomiadat aquest dijous a l'hotel on estaven allotjats a Pineda de Mar (Maresme) entre abraçades i gestos de cordialitat. Fins i tot, els agents dels dos cossos de seguretat han intercanviat els escuts de la seva indumentària oficial.

L'intercanvi i el comiat s'han produït en la jornada en la qual al voltant de 400 policies nacionals, allotjats a dos hotels de Pineda de Mar els últims dies, estan sortint de manera escalonada dels establiments en vèncer el seu contracte.

Davant la indignació d'alguns ciutadans després de les càrregues policials realitzades pels cossos de seguretat espanyols l'1-O, els Mossos han hagut de custodiar els hotels on s'allotgen els policies espanyols i els han protegit per evitar incidents.  Abans de marxar, els policies han agraït als Mossos aquesta protecció i s'han vist abraçades entre nombrosos agents dels dos cossos a les portes dels hotels.

Aquests gestos arriben després que el passat diumenge es disparés la tensió entre els dos cossos per la violència que la policia espanyola va fer servir contra tots aquells que intentaven participar en el referèndum d'independència de Catalunya.