Els Mossos d'Esquadra han detingut tres persones més pels aldarulls del 6 de febrer després de l'acte electoral de Vox a Vic. Les detencions s'han fet en aquesta localitat i a Sant Martí de Centelles i els detinguts estan pendents de declarar. Amb aquests són dotze els detinguts. Els d'avui són tres homes majors d'edat espanyols i la investigació l'ha dut a terme la Comissaria General d'Informació de la policia catalana.

Segons el relat policial, durant els aldarulls es van produir diversos actes vandàlics a la rambla del Passeig i del Carme, a l'estació de Renfe i en un supermercat proper al recinte firal del Sucre. La policia ho desvincula de qualsevol ideologia. La causa està oberta per delictes de danys, desordres públics i lesions. Pel que fa als danys, a l'estació de tren de Renfe els aldarulls van provocar desperfectes valorats en 11.400 euros.

Des que l'operatiu es va posar en marxa, dues de les detencions es van produir la mateixa nit del 7 de febrer, i quatre més el 9 i 10 de febrer, relacionades amb el robatori violent que hi va haver durant els aldarulls a la rambla del Carme. En aquell moment també hi havia dues persones més denunciades penalment i una altra que estava en cerca i captura.

El 6 d'abril es van detenir tres persones més que, sumades als tres nous detinguts d'aquest dimecres, fan que la xifra total s'elevi a dotze.

El boicot de l'acte

Tot es remunta al passat 6 de febrer, dia en què Vox va celebrar un acte electoral a Vic amb la presència del seu candidat per al 14-F, Ignacio Garriga, i el número dos del partit a nivell espanyol, Javier Ortega Smith. En acabar, centenars de persones van perseguir alguns dels vehicles del partit d'extrema dreta i es van enfrontar amb els antiavalots dels Mossos. 

Alguns agents dels Mossos van resultar ferits de forma lleu i un dels furgons de Vox va acabar amb els vidres trencats i abonyegat. La policia catalana es va queixar que el partit ultra no havia fet cas de les mesures de seguretat que els havien indicat.

Els membres de Vox van haver d'abandonar la plaça en una petita comitiva i escortats per agents dels Mossos d'Esquadra. Finalment, els ultres van arribar a la vora del riu Mèder, on els esperaven els cotxes oficials per abandonar el municipi. Poc abans de marxar, diversos manifestants independentistes i antifeixistes els van atrapar, i es van produir diversos moments de tensió amb la policia.