El Sindicat de Policies de Catalunya ha portat a la Fiscalia de Barcelona les declaracions que va fer la portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona, Maria Rovira, a l'hora de negar-se a reconèixer els mèrits policials dels Mossos en els atemptats de Barcelona i Cambrils. Rovira va dir: "Ens neguem a reconèixer cap mèrit a uns mossos que han executat extrajudicialment sis persones". 

L'Ajuntament de Barcelona va atorgar la medalla al mèrit cívic en reconeixement a la tasca durant els atemptats terroristes. La CUP, a més de fer aquestes declaracions, va votar en contra del reconeixement i va fer les declaracions que el sindicat ha acabat denunciant a la Fiscalia.

A més, el sindicat es mostra molest amb la "passivitat habitual" de la direcció del cos de la policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra "quan es tracta de defensar la imatge de la institució i els seus agents". El Sindicat de Policies de Catalunya considera que "les manifestacions podrien ser constitutives d’un delicte d'injúries a cossos i forces de seguretat de l’Estat previst a l’article 504.2" i per això han sol·licitat a la Fiscalia la seva investigació, així com la participació del sindicat en totes les diligències que s’acordin.