El sindicat USPAC dels Mossos d'Esquadra ha denunciat la discriminació en els ajuts que, al seu parer, pateixen els fills amb discapacitat dels agents de la policia catalana en relació amb els dels Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil pel que fa als ajuts que reben.

A través del seu compte de Twitter, la USPAC ha acusat el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido i "el comissari del 155", en al·lusió a Ferran López -actual màxim responsable de la policia catalana després de la destitució del major Josep-Lluís Trapero- de negar un ajut de 1.500 euros als fills dels mossos amb discapacitat.

Precisament,la USPAC ha demanat en la reunió del Consell de la Policia celebrat aquest dimarts la creació d'un grup de treball, regit pel reglament del Consell, per abordar l'equiparació de drets laborals, salarials i de jubilació dels Mossos amb la policia espanyola i la Guàrdia Civil. La proposta ha estat rebutjada per 16 vots en contra. Hi ha hagut 12 a favor i 1 abstenció. Tots els sindicats han votat a favor, tret del SICME, que representa els comandaments, i que s'ha abstingut. Ferran López i altres caps ho han fet en contra. 

Les principals reclamacions dels sindicats de la policia catalana en relació amb els altres cossos policials són les següents:

  1. Dret a accedir a la reserva als 56 anys aquells que hagin iniciat el servei abans de 1999 i als 58 anys  la resta. (Ley 29/2014, de 28 de noviembre, de Régimen del Personal de la Guardia Civil, art.93).
  2. Dret a accedir a la jubilació voluntària als 60 anys, aquells que tinguin una antiguitat de 30 anys al servei.
  3. Dret a que durant el temps de reserva, aquest computi a efectes de temps de servei, triennis i còmput a la Seguretat Social.
  4. Dret a percebre ajudes per tractaments mèdics per import de 1500 € anuals. ( Les ajudes econòmiques dels punts 4 a 23  “Orden DEF/1459/2015, de 13 de julio”).
  5. Dret a percebre una ajuda complementaria en cas de incapacitat per import de 500 € anuals, i per familiars a càrrec amb incapacitat una ajuda de 1500 €.