Els Mossos d'Esquadra van identificar aquest passat dissabte a la matinada un membre dels serveis secrets espanyols a l'exterior dels jutjats de Manresa, segons ha avançat Nació Digital. L'home duia un llaç groc a la solapa i diverses estelades al cotxe.

La identificació es va produir en el marc de l'operatiu Toga, pel qual els Mossos s'encarreguen de vigilar i protegir les seus de l'administració de Justícia. Els agents van veure l'home a l'exterior dels jutjats amb una actitud sospitosa, així que van demanar-li que s'identifiqués. Va ser llavors quan l'home va identificar-se com a membre del CNI i els agents van comprovar que el cotxe on tenia les estelades era propietat de la secretaria d'Estat d'Interior. 

Per ara, els Mossos no confirmen els fets, però el diari reprodueix fragments de l'informe policial de l'incident. A més, el contingut d'aquest informe, segons el citat mitjà, hauria estat "suavitzat" respecte els fets reals. Asseguren que la identificació es va dur a terme a un quart de dotze del migdia quan les fonts citades sostenen que va ser de matinada i, en lloc de parlar d'estelades, l'informe només parla d'una senyera.

Portaveus dels Mossos han reconegut que seria "un moment molt delicat per fer pública" aquesta incidència, tenint en compte les tensions entre el cos català i la policia espanyola, a més de la imminent sentència del Tribunal Suprem.