Pedro Solbes ha mort aquest dissabte als 80 anys a causa d'un càncer de fetge. Solbes va ser una figura destaca del PSOE, on va tenir una llarga carrera arribant a ser vicepresident i ministre d'Economia del govern espanyol durant el mandat de José Luis Rodríguez Zapatero durant la seva primera legislatura. D'aquesta etapa va lamentar posteriorment no haver "estat més valent" durant la crisi. Poc després que esclatés la crisi va d'acabar dimitint, l'any 2009. 

Aquesta va ser, però, la darrera etapa d'una llarga carrera en la política. Solbes va tenir diversos càrrecs com secretari d'Estat de Comunicacions de la Unió Europea a Espanya (1985-1991), ministre d'Agricultura, perca i Alimentació (1991-1993), Comissiona Europeu d'Afers Econòmics i Monetaris (1999-2004) i ministre d'Economia i Hisenda, tant en un govern de Felipe González entre els anys 1993 i 1996, com en sota la direcció de Zapatero entre l'any 2004 i 2009. 

Després de deixar el govern espanyol, l'any 2011 va ser anomenat membre del Consell d'Administració de l'elèctrica italiana Enel, propietària d'Endesa. A més, l'any 2013 va publicar les seves memòries sota el títol: Records. 40 anys de servei públic.

Mostres de condol a les xarxes

Quan s'ha donat a conèixer la notícia diversos usuaris de les xarxes socials han transmès el seu condol per la mort de Solbes. Entre els primers es troben Juanma Moreno, president de la Junta d'Andalusia, Salvador Illa, el líder del PSC, i Núria Marín, alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat. 

Des del govern espanyol i el mateix PSOE, han traslladat el condol a la familia i amics i han lloat la figura de Solbes.