L’Exèrcit de Terra espanyol ha informat aquest matí de la mort del comandant Fernando Yarto Nebreda a causa de les ferides patides, textualment, “en un tema amb foc real”. El militar mort estava destinat a l’Escola Militar de Muntanya i Operacions Especials (EMMOE) de Jaca (Aragó).

El militar va ser ferit a les 7.30 hores del dimarts durant un exercici tàctic amb foc real que es realitzava al camp de tir de Las Batiellas, una zona d'entrenament situada a 4 quilòmetres de Jaca. El comandant era professor del curs de Muntanya i supervisava un exercici nocturn programat en el camp de tir quan un tret fortuït el va ferir a la zona inguinal.

Va ser atès al moment pel metge de la unitat, després del que va ser traslladat en una UVI mòbil a l'hospital de Jaca. Un cop estabilitzat, es va decidir el seu trasllat en un helicòpter del 112 a l'Hospital Provincial San Jorge d'Osca, on va ingressar amb pronòstic molt greu. Se li va intervenir quirúrgicament per a la reconstrucció de la femoral i es trobava ingressat a l'UCI.