El periodista Miguel Barroso, exsecretari d'Estat de Comunicació durant l'executiu espanyol de José Luis Rodríguez Zapatero, ha mort aquest dissabte als 70 anys a causa d'un infart, segons ha informat el diari El País. Actualment, el periodista exercia de membre en el consell d'administració de Grup Prisa des del passat 27 de juny de 2023. Nascut a Saragossa el 1953, Barroso es va llicenciar en Dret a la Universitat de Barcelona i també en Filosofia i Lletres (especialitat Història Moderna i Contemporània) a la mateixa Universitat.

Vinculat a la comunicació

Després d'exercir el periodisme en diversos mitjans, entre ells El País, la seva activitat professional ha seguit sempre enfocada l'àmbit de la Comunicació. A més, va desenvolupar feines de consultoria sobre mitjans de comunicació en diversos països de l'àmbit iberoamericà per encàrrec d'Hispasat i va exercir més tard responsabilitats en el Grup Fnac, on va dirigir el llançament de l'ensenya a la Península Ibèrica i va exercir com CEO de la filial espanyola i després com a director internacional per a la Comunicació i el Màrqueting a la seu internacional del Grup a París.

Posteriorment, Barroso va ser secretari d'Estat de Comunicació durant els dos primers anys de presidència de Rodríguez Zapatero (2004/2005). Seguidament, va exercir com a director general de la Casa d'Amèrica, després de ser designat per consens per les tres administracions de diferent signe que componen el Patronat de la Institució: govern espanyol, Comunitat de Madrid i Ajuntament. L'última dècada ha estat lligat al grup mundial de comunicació i màrqueting WPP. Primer com a conseller delegat de l'agència de publicitat Young&Rubicam a Espanya, per a després ocupar la plaça de director de desenvolupament de WPP per a Amèrica Central i Carib amb base a l'Havana; i finalment, com a director de WPP Spain.

Faceta com a escriptor i exmarit de Carme Chacón

De la seva faceta com a escriptor destaca la coautoria d'un llibre de cròniques periodístiques, "Crónicas Caribes", i la publicació també dues novel·les: "Amanecer con hormigas en la boca" i "Un asunto sensible". Finalment, ha realitzat diverses traduccions a l'espanyol des de l'italià i el francès de volums de Geografia, Sociologia i Filosofia.

Va estar casat amb Carme Chacón, ministra de Defensa de l'executiu socialista de José Luis Rodríguez Zapatero i candidata a secretària general del PSOE el 2012, des de setembre de 2007 a juliol de 2016. Van tenir un fill, el Miquel (2008). Ella va morir l'abril de 2017 a conseqüència d'una cardiopatia congènita (ventricle obturat) que li havia estat diagnosticada en la seva joventut. En el seu primer matrimoni amb la periodista Charo Izquierdo va tenir dues filles (Cristina i Camila).

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!